Home

Hoeveel procent van de jeugd rookt 2021

Steeds minder jongeren roken. In 2019 zei 81,0 procent van de 16- tot 20-jarigen nooit gerookt te hebben. Een jaar eerder ging het om 79,2 procent. Sinds 2014 is het aantal nooit-rokers onder de 16- tot 20-jarigen met ruim 10 procent gestegen. Toen zei 69,4 procent van de 16- tot 20-jarigen nooit gerookt te hebben De verhoging van de leeftijdsgrens voor het kopen van tabak naar 18 jaar wordt door 88.9% van de ouders ondersteund. Ruim een kwart van alle ouders (26.8%) rookt in het bijzijn van hun kind. Van de rokende ouders rookt zelfs 91.7% in het bijzijn van hun kind. Er zijn grote verschillen in opvattingen tussen rokende en niet-rokende ouders Het aantal rokers in Nederland neemt af. In 2019 rookte 21,7% van de bevolking van 18 jaar en ouder. In 2014 rookte nog 25,7% van de volwassen bevolking. Hoogopgeleiden roken minder vaak dan middelbaar en lager opgeleiden. 3,0% van de bevolking is een zware roker: zij roken 20 of meer sigaretten of shagjes per dag

De survey is gehouden binnen diverse mbo-instellingen en locaties. De leeftijd van de studenten varieerde van 15 tot en met 35 jaar met een gemiddelde van 19 jaar. 57,4% heeft ooit gerookt, waarvan 14,8% 1 of 2 keer. 35,3% van de mbo-studenten heeft de afgelopen maand gerookt, waarvan 17,1% dagelijks. 43,4% rookte het afgelopen jaar (5) Hoeveel mensen roken?In Nederland rookt 24 procent van alle mensen van 12 jaar en ouder. Van al deze mensen rookt ongeveer 80 % dagelijksMannen Er zijn dan ook steeds minder volwassenen en jongeren die roken In de factsheet wordt ook beschreven hoe vaak ouders roken in bijzijn van hun kinderen, en welke schadelijke gevolgen dit voor het kind heeft. Tot slot worden de gezondheidsrisico's van blootstelling aan derdehands rook door kinderen besproken. Lees in de bijlage de factsheet Kinderen en roken - een aantal feiten op een ri Jongere jongens en meisjes rookten minder vaak, maar van de 12- tot 18-jarige jongens en meisjes rookte toch nog bijna 10 procent. Ruim 21 procent van de jongeren van 18 tot 25 jaar rookt dagelijks en ruim 10 procent van de rokende jongeren in deze leeftijdsgroep is een zware roker

Op de beginpagina van ieder onderwerp staat de datum wanneer de cijfers het 'laatst bewerkt' zijn. Dit is tevens de datum waarop de cijfers voor het laatst gecontroleerd zijn en dat er gekeken is of er ook meer actuele cijfers zijn. Sommige onderzoeken vinden echter alleen jaarlijks of eens in de paar jaar plaats Jeugd rookt minder 2 juli 2007, 9:28. DEN HAAG - Jongeren roken steeds minder. Circa 42 procent van de mensen tussen tien en negentien jaar zegt wel eens gerookt te hebben, dat is acht procent. De organisaties spreken over een verkoopdaling van maar liefst 20 procent in vergelijking met 2019. In totaal werden er 356.051 auto's verkocht. 2020 was ook het jaar van een opmars van de. In de afgelopen jaren daalde het Facebookgebruik onder jongeren van 88 procent in 2016 naar 51 procent in 2020. Facebook-gebruikers blijven behoorlijk actief. 7,1 miljoen gebruiken het sociale netwerk dagelijks om berichten te sturen of updates van vrienden te lezen Ruim 13% van de jeugd heeft overgewicht. Van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud had 13,2% in 2019 overgewicht, waarvan 11% matig overgewicht en 2,1% ernstig overgewicht . Overgewicht komt wat vaker voor bij 12-17 jarigen dan bij jongere kinderen van 4-11 jaar. Deze cijfers zijn gebaseerd op zelfrapportage van lengte en gewicht

Uit cijfers van de Gezondheidsmonitor 2016 van de GGD-en, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) per GGD-regio blijkt dat het percentage Nederlanders van 19+ dat méér drinkt dan het advies van de Gezondheidsraad het hoogst is in de regio's Brabant-Zuidoost (65,1%) en Hollands-Noorden (65%) en het kleinst in Flevoland (51,8%) Alcohol & Jongeren. Op deze themapagina vindt u: - Feiten over alcohol & jongeren - Leeftijdsgrenzen in EU-lidstaten - Effecten van alcohol op jongeren - Meer over het project Alcoholvrije omgeving Feiten over alcohol & jongeren . 1. De gemiddelde leeftijd waarop scholieren gaan drinken was in 2019 13,3 jaa Ruim 1 op 5 volwassenen rookt. In 2018 gaf 22,4 procent van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder aan te roken, van wie 71,6 procent dagelijks. Van de volwassenen gaf 44,2 procent aan nooit gerookt te hebben en 33,4 procent zei vroeger wel gerookt te hebben Hoeveel sigaretten worden er gerookt? Het gemiddeld aantal sigaretten dat gerookt wordt is 15. Bijna 5% van de Belgen is een zware roker (= rookt meer dan 20 sigaretten per dag), maar er is een reële vermindering van het percentage zware rokers in de samenleving (Gezondheidsenquête 2018, p. 15) Hoeveel procent van de gesprekken die vrouwen beginnen op datingsites lopen uit op een date 30%. Hoeveel procent van de mannen moet een mooie vrouw nakijken als zij langsloopt, ook als hun partner erbij is 97%. Hoeveel procent van de vrouwen ruikt graag aan een gedragen kledingstuk van haar man 80

Mizuko kuyō - WikipediaTikTok een nieuwe rage onder de jeugd | tiktok | Hans

Roken - Cijfers NJ

Jongeren ROKENinfo

Info over roken vind je hier. Alles over de effecten, de risico's en feiten over roken. Daarnaast vind je hier opvoedtips en hulp bij stoppen met roke In 2018 heeft 23,7% van de bevolking van 18 jaar en ouder ooit in zijn/haar leven cannabis gebruikt, dit zijn zo,n 3,2 miljoen mensen. Het percentage dat in de afgelopen maand heeft gebruikt ligt een stuk lager, namelijk 4,6% oftewel 620.000 mensen. 1,6% van de bevolking ofwel 220.000 mensen blowen (bijna) dagelijks (1). Scholieren landelij Jaarlijks sterven meer dan 20.000 mensen in Nederland door roken of meeroken. Met het Nationaal Preventieakkoord wil de Rijksoverheid samen met andere organisatie toe naar een rookvrije generatie in 2040. In de Tabaks- en rookwarenwet staan regels over onder andere de verpakkingen, de e-sigaret, het rookverbod en het reclameverbod

Trimbos.nl Cijfers roke

 1. In 2003 had 18,9 procent de afgelopen maand gerookt. In 2011 was dat 16,9 procent en in 2015 10,6 procent. Het percentage dagelijkse rokers onder scholieren nam tussen 2003 en 2015 af van 8,5 procent naar 3,1 procent (niet in grafiek). Twee derde van de rokers begint met roken voor zijn of haar 18e jaar
 2. Het welbekende vakkenvullen, tegenwoordig vulploegmedewerker, staat met stip op nummer één. Bijna 40 procent van de jongens racet na schooltijd door naar de supermarkt, tegenover 22 procent van de meisjes. Bij de jongens staat krantenbezorger op de tweede plek en bij de meisjes is dit kassamedewerker. Dit blijkt uit cijfers van het CBS
 3. DEN HAAG, 16 SEPT. De schoolgaande jeugd tussen twaalf en achttien jaar rookt, blowt en drinkt meer dan een paar jaar geleden en gebruikt ook vaker xtc. In 1996 rookte 28 procent (1992: 24 procent.
 4. Vanaf 2020 mogen zorgverzekeraars geen eigen risico meer in rekening brengen bij eerstelijns stoppen-met-rokenprogramma's.De zorg wordt volgend jaar volledig vergoed uit de basisverzekering bij gecontracteerde zorgaanbieders. Dat staat in het nationaal preventieakkoord. De vraag naar hulp bij stoppen met roken is explosief gestegen in de afgelopen zes jaar. Bij zorgverzekeraars VGZ, CZ en.

Hoeveel mensen roken? - Jelline

 1. Reukzin is het vermogen van een organisme om geuren waar te nemen. Dit wordt wel het olfactorisch vermogen genoemd. Geuren zijn waar te nemen in de lucht en in andere gassen of gasmengsels, maar eventueel ook in het water.. Geur is een eigenschap van bepaalde stoffen en het waarnemen ervan heet ruiken.Omdat er tussen organismen grote verschillen zijn in reukzin, is geur eigenlijk geen.
 2. Accijns op roken gaat in 2020 niet één, Daarmee duikt het 'toptarief' onder de 50 procent. Ooit, toen er in de tweede helft van de vorige eeuw nog zeven schijven bestonden,.
 3. Roken en statistiek Ikstop
 4. Trimbos.nl Kinderen en roken: de feiten op een ri
 5. 10 procent van de rokende jongeren van 18 tot 25 jaar is
Pizza maffia, Khalid Boudou - Boeken voor de Jeugd vanSchaken voor de jeugd - Veltman Uitgevers

Over de cijfers - Cijfers NJ

 1. Jeugd rookt minder Het Paroo
 2. De meest verkochte auto's van 2020 - Autoblog
 3. Social media in Nederland 2020: TikTok is domein van
 4. Overgewicht Cijfers & Context Huidige situatie
 5. Feiten en Cijfers - sta
 6. Alcohol & Jongeren - sta

Lichte daling aantal rokers onder volwassene

Eén op de zes jongeren verslaafd aan sociale media | NU
 • Hoe lang duurt een bevalling.
 • Ridderzuring standplaats.
 • Swimsuits For All.
 • Kleine zwarte wormpjes in tuin.
 • Hydrauliek service Amsterdam.
 • Hertengewei voor hond.
 • Olofmeister Twitter.
 • Vinyl behang baksteen.
 • Textiel groothandel.
 • Bijnamen voor Lucas.
 • Colora witte verf.
 • Legging na bevalling.
 • Low carb pizza bodem.
 • Spotify equalizer Huawei.
 • Gratis aanvulgrond geleverd antwerpen.
 • Microsoft webstore.
 • Schouder uit de kom slapen.
 • Kippendijen uit de oven AH.
 • 1.14 Xray.
 • Kleurplaten hollywood.
 • Decoratie tractor.
 • Oldtimers drop soorten.
 • Madagascar Escape 2 Africa Game.
 • Sint Lievenscollege Gent.
 • SHUZ.
 • Jägermeister Shot.
 • Printer MediaMarkt.
 • La Roche en Ardenne weer.
 • Corales Tenerife restaurants.
 • Gratis WinZip Windows 10.
 • No Frost diepvries ontdooien.
 • Kipfilet uit de oven pesto.
 • Schepen te koop.
 • PS5 Deutschland kaufen.
 • Kievitsbloem Zwolle.
 • Su 30sm.
 • Jay z age.
 • Ds Pronk.
 • Goedkoop tijdelijk wonen.
 • Witte veren boek.
 • Offshore windparken.